Nu boeken
 
 

Zie Utrecht

 
 

Eye’s favoriete spots buiten de grachten

5 March 2018 Eye’s favoriete spots buiten de grachten

Laten we het even hebben over topografie. Echte Utrechters hebben een verdraaid beeld van topografie, denkend dat de wereld ophoudt zodra je de grachten passeert (net als New Yorkers, maar op een véél kleinere schaal). Als je ergens te voet niet in tien minuten vanaf Domplein bent, is het de moeite niet waard. Gelukkig weten wij wel beter. Onze vrienden van Frisse Mosterd hebben hun meest recente uitgave van het magazine gewijd aan toffe plekken buiten de grachten, wel 82 stuks! Wij hebben er een paar geselecteerd die je niet wil missen als je in Utrecht bent. Je loopt er altijd binnen 20 minuten naartoe, en per fiets ben je er in minder dan 10 minuten. We hebben zelfs de fietsen om er te komen!
Afijn -  hierbij onze favorieten:

LE:EN (7 minuten fietsafstand vanaf Domplein, 15 te voet)
Nooit eerder zagen wij zo'n goed gestylede garage! Net Berlijn met een toefje Azië. Maar we komen er natuurlijk het liefst voor het eten. De Aziatische fusion keuken met kleine gerechtjes om te delen is heerlijk.

De Zagerij & Het Ketelhuis (8 minuten fietsafstand vanaf Domplein, 17 te voet)
Als je dan toch in de buurt bent, breng dan een bezoekje aan de voormalige Pastoefabriek. Dit Nederlandse meubelmerk heeft haar fabriek nagelaten aan De Zagerij en Het Ketelhuis. De eerste is wat meer laid back en met een prachtig terras aan het water, de tweede wat sjieker, een heerlijke plek voor een romantisch diner.

Buurten in de Fabriek (10 minuten fietsafstand vanaf Domplein, 20 te voet)
Deze tweede locatie van Buurten - een super kindvriendelijk restaurant - bevindt zich in een oude fabriek langs een van de vele kanalen van de stad. Binnen en buiten zijn genoeg dingen te doen voor jouw kids, terwijl jij van de mooie plek en een gekoeld drankje geniet. 

Cornelis (4 minuten fietsafstand vanaf Domplein, 10 te voet)
Ja ja... Ik weet het. We hebben je al eens over Cornelis verteld. Maar we moeten het in dit lijstje nogmaals doen, we zijn namelijk gek op ze!! Ze zetten de koffie die we nodig hebben, bakken het taartje waar je zo naar verlangt en verkopen de accessoires die je stiekem niet mag kopen maar die je toch koopt omdat ze te leuk zijn.
 

 

Zie meer Utrecht