Nu boeken
 
 

Zie Utrecht

 
 

Koffie in Utrecht

5 March 2018 Koffie in Utrecht

Koffiemonsters sta paraat; we gaan op koffiejacht.

Want waar moet je nu precies zijn als je een weekendje weg bent? Wat is de beste plek voor een koffiedate? En waar is de koffiepauze als je de aangewezen persoon bent om de route uit te stippelen? In deze blog neem ik je mee Utrecht in om een aantal koffiezaken met je te delen. Sommige verstopt of iets uit het centrum andere zitten aan gezellige pleintjes of kades. Kortom voor ieder wat wils. Ik zorg ervoor dat je altijd goed zit. Want koffie is belangrijk! Het is het zwarte goud, het meest gedronken drankje ter wereld. En het helpt je ’s ochtends om veilig op plaats van bestemming aan te komen.

Elize
Elize is zo’n zaakje waar je in de ochtend kan binnen rollen. Snel nog even een goed bakkie halen voordat de dag begint. Of start er op een lome zondagochtend en we eigenlijk al verder gaan met de brunch. Hupsakee die Mimosa mag dus ook al. Het is al na twaalven en de vijf zit al in de klok. Superfijn bij Elize dat het niet uitmaakt op welke tijdstip van de dag je leeft. Een goede koffie kan je er altijd krijgen en het liefst van Elize in persoon uiteraard.

Bar Beton
Onder de vleugels van de Dom zit Bar Beton. Hier kan je nooit de weg kwijtraken een levensgrote plattegrond van Utrecht hangt aan de muur. Liever iets te kijken? Neem dan plaats aan het barretje aan het raam. Niets fijner om alle mensen voorbij te zien lopen. Deze tent is ook leuk om even bij te kletsen met vrienden om daarna nog even een rondje stad te doen. Liever iets langer bijkletsen? Pak dan de stoeltjes achter in de zaak. Ultiem chillen gegarandeerd.

Lewis Bookcafé
Overdadige koffies met grote dotten slagroom en goed boek vind je bij Lewis Bookcafé. En zoals ze zelf zeggen sterke verhalen worden verteld en goede koffie wordt geschonken.

Een koffiezaak die een klein beetje verstopt zit maar zeer zeker de moeite waard is. De zaak oogt misschien niet groot maar vergis je niet. Via de wenteltrap kom je in een knusse ruimte die een beetje Harry Potter-achtig aan doet. Plof neer in een grote fauteuil of ga aan de lange tafel zitten waar je het gevoel hebt aan te schuiven aan de keukentafel bij iemand thuis. De koffie staat klaar en je kan hier heel de dag doorbrengen. Verlies jezelf in een goed boek en dompel je onder in dit fijne sfeertje. Ook leuk is dat dit een goede lunchspot is en erin de zomer een klein terras is.

30 ML
Filterkoffie is het toverwoord in deze mooie en lichte zaak aan het Vredenburg. De geur van vers gebrande koffie komt je tegemoet. Alles wordt hier met liefde gemaakt en dat maakt de keuze des te lastiger. Maar ik zou je toch aanraden om voor een filterkoffie te gaan. Heerlijk om je eigen potje te horen pruttelen. Vraag ook naar het verhaal achter de koffie. De eigenaren hebben heel de wereld bereisd en hebben de lekkerste koffies meegenomen naar huis. Hier is de kans om te horen of je juist een sterke bak nodig hebt of toch voor een wat lichtere koffie kan gaan. Eenmaal je koffie bemachtigd?! Ga dan aan een van de tafeltjes zitten en bestel snel een stuk taart erbij - die zijn namelijk ook homemade. Goed toeven dat doe je hier zeker. Happy mornings en relaxte middagen gegarandeerd.

Koffie en Ik
Een huiskamer met minimalistische stijl en een lange tafel achter in de zaak met her en der een verdwaald tijdschrift, een bos bloemen op tafel en aantal vaste gasten die bijna bij het meubilair horen, dat is Koffie en Ik. Op de kaart biologische, creatieve broodjes met lokale lekkernijen van de delicatessezaak Morty’s die weer op de Kanaalstraat zit. Kenmerkend is het grote letterbord waarop talloze koffie- en theesoorten staan. Persoonlijke favoriet is de Latte Honing. Meestal drink ik een dubbele espresso maar soms verander ik in een zoetekauw en laat dat nou net altijd hier gebeuren! En wees gewaarschuwd: die taartenvitrine staat vol in zicht. To eat the cake or not eat the cake would be the question

 

Zie meer Utrecht