Nu boeken
 
 

Zie Utrecht

 
 

Wijn in Utrecht

5 March 2018 Wijn in Utrecht

Ze zijn essentieel als je een avondje de stad in gaat, wijnbarretjes. Maar waar vind je nu de echt goede glazen wijn? En waar zitten ze precies verstopt? Ik neem je mee naar een aantal van mijn persoonlijke favorieten.

VinVin
De allereerste wijnbar van Utrecht. Ik moet toegeven, hij zit een tikkeltje verstopt maar ligt eigenlijk in het hart van de stad. Deze wijnbar vind je achter de Voorstraat. Plof hier neer op een van de banken en laat je adviseren door eigenaar Julian. Er is hier geen wijnkaart, maar een groot assortiment aan wijnen per glas. Lekker trek? Bestel dan een plank charcuterie naast je glas wijn. Gezelligheid kent hier geen tijd en de kans is aanwezig dat je ietwat rozig naar buiten loopt aan het einde van de avond. Tip: op sommige dagen wordt hier live jazz gespeeld. Check de site voor de data.

Talud9
Mijn persoonlijke favoriet! Bij deze kleine knusse zaak kun je de hele dag binnen lopen. Ook hier is geen wijnkaart, maar probeer je smaak te omschrijven en de ober komt met een aantal flessen aan tafel om te proeven. Is het niets? Probeer dan gewoon lekker een ander. ’s Avonds kan het hier druk zijn dus schuif gerust aan bij een tafeltje als er nog een plekje over is. Bestel een grote Talud9 plank met een klein soepje, wat kaas en worst en voor je het weet ben je alweer uren verder in de tijd.

Café Gastmaal en wijnhandel Vleck
Aan de rand van het Griftpark zit Café Gastmaal. Een heerlijke spot om neer te strijken. Wat nog fijner is dat je via het café de wijnhandel Vleck inloopt! Heb je een lekkere fles wijn gespot? Laat hem dan open maken in het café. Naast dat de wijnen er heerlijk zijn, hoef je nog lang niet naar huis. Immers, de gerechten op de kaart zijn om te smullen. Persoonlijke favoriet staat op de borrelkaart en is de makreelrillette.

Wijncafé Levebvre
Een niet te missen spot op de Neude. Dit wijncafé is vanaf de opening een grote hit! Met een kaart waar een groot aantal wijnen per glas op staan, gerangschikt op prijs vanaf €3,75 tot €5,75. Je zult hier publiek aantreffen van jong tot oud en het is er zelden rustig. Mocht je een plekje op het terras hebben veroverd, dan zit je op de beste spot van heel Utrecht. Santé!

Zies
Op het Ledig Erf vind je dit wijncafé waar ze Spaanse en Portugese wijnen serveren. Bestel er heerlijke huisgemaakte tapas bij en geniet van het Ledig Erf. Blijven hangen? Dat kan! Je kunt hier ook goed terecht voor een diner.

Petit Clos
Mocht je nu nog geen genoeg hebben van al deze leuke wijnbarretjes, dan hebben we ook een aantal steengoede wijnzaken waar je al dit lekkers mee kunt nemen. Sjors, de eigenaar van Petit Clos, legt je in geuren en kleuren uit welke wijn bij jouw smaakpalet past. Ook worden hier op zondag vaak proeverijen gehouden!

Andere zaken die een bezoekje waard zijn, zijn Margaret Wines op het Oudkerkhof en slijterij Besseling op de Kanaalstraat.

 

Zie meer Utrecht